never ending story

Teruja!!

Terujanya aku minggu ni, bukan sebab apa pun. Sebab dapat balik Kedah weekend ni.. fuh, lama tak balik , last jejak kaki sana bulan Mei/Jun. Mestilah teruja , tak sabar-sabar nak balik sanašŸ™‚

Suasana menyambut ramadhan agak berbeza dengan sini..di Alor Staq lebih happening. Yang paling istimewa, tahun ni dapatla aku berterawih di sana buat beberapa hari, dan solat sunat Aidilfitri. Harapnya diberi kesihatan dan keadaan yang baik sepanjang berada di sana.Tahun lepas takĀ  berkesempatan langsung berterawih di masjid Rafeah Taman Uda tu, apa lagi berbuka puasa dengan mama n abah. Tahun ni dapat le merasa.

Suasana menyambut kedatangan Ramadhan dan Syawal di Kedah terutamanya di Alor Star lebih menyeronokkan. Majoriti penduduk merupakan orang Melayu yang beragama Islam, jadi lebih terasa kuatnya tarikan di sana. Zali pun mengaku masa mula-mula sampai di Alor Star dulu berbanding di Tangkak yang ramai dari kaum Cina.

So, lagi 2 hari je sebelum aku menghirup udara negeri Kedah tuh. Beg pun dah packing, hehehe.Semangat betul. Yusof dengan Nadia pun nak balik sekali. So, off we go to Kedah with Rush!

Kepada semua umat Islam, Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri dan maaf zahir batin.

*****************************************************************************************************************

BALIK KAMPUNG – Sudirman Hj Arshad
Perjalanan jauh tak ku rasa
Kerna hati ku melonjak sama
Ingin berjumpa sanak saudara
Yang selalu bermain di mata

Nun menghijau gunung ladang dan rimba
Langit nan tinggi bertambah birunya
Deru angin turut sama berlagu
Semuanya bagaikan turut gembira

Balik kampung oh oh…( 3X )
Hati girang
Ho ho… Balik kampung (3X)
Hati girang

Terbayang wajah-wajah yang ku sayang
Satu-satu tersemat di kalbu
Pasti terubat rindu di hati
Menyambut kepulangan ku nanti

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s