never ending story

About ME

My name is exactly as my url for this blog but not includes the wordpress.com words. I’m IT teacher and data teacher too. I’ve registered many times for a blog but none of them works. So, hopefully this is the final blog and i’ll update it days by days or week by week..

I am nature and animal lovers. I really loves cat. I’ll greet them whenever i meet them whether at kedai makan or at street.  I also likes to read, watching movies, internet surfing and repairing pc! It was a great satissfaction if i able to repair it😀 . So thats is me.. i am what i am.

ict 2008

Comments on: "About ME" (8)

  1. assalamualaikum..saya seorang student uum. saya sekarang tengah pening untuk menyediakan soalan tentang kajian pembelajaran dan pengajaran sains dan matematik dalam bahasa inggeris.boleh kah saya tahu bagaimana soalan yang sesuai untuk di tulis dalam borang soal selidik. boleh kah saya membuat borang soal selidik dan di berikan kepada pelajar sekolah rendah untuk di isi? minta maaf kerana bertanya soalan begini. tapi saya dah tak tahu nak bertanya di mana lagi my lect hanya menyuruh kami mencari sendiri tanpa memberi contoh.. he told us he’s only the one who can give the mark…saya susah hati becoz this is year last in my studies…saya just nak contoh soalan supaya saya leh keluar untuk wat reserch…pls

  2. salam..kena buat soal selidik ttg ppsmi ye.. suggestion saya :

    1. cuba tengok silibus/sukatan target murid sek rendah..contoh sains darjah 4.. dari sukatan tuh, boleh tanya serba sedikit, tapi bukan dari sudut pengisian pembelajaran, fokuskan kepada kefahaman murid tuh, faham ke tak apa yang di ajar? ada buat latihan tambahan tak? macamana atasi masalah ketidakfahaman dalam pembelajaran..

    2. soal selidik untuk guru ppsmi sendiri..macamana corak pengajaran guru, macamana penerimaan guru terhadap subjek ppsmi ( bertahun dah dalam bahasa Inggeris), adakah istilah2 yang digunakan dalam bahasa inggeris boleh difahami oleh pelajar..

    3. minta tolong kepada guru-guru PPSMI yang dikenali..

    biasanya soal selidik tidak memerlukan nama responden atau sebarang maklumat peribadi.

    cukup setakat jawapan dibuat dalam bentuk skala..contoh murid jawab dengan menanda pada kotak jawapan tertentu. tambahan responden cuma murid sek rendah, susah sikitlah kalau nk menjawab questionnaire tu..

    kalau nak lagi cadangan emel je pada saya.. saya pun student UUM gak dulu..tapi dah grad 2001 lepas🙂 Selamat membina soalan soal selidik!

  3. not_stranger_2_u said:

    hi salwa, i was browsing looking for materials that would suit me best for preparing for ptk tomoro and i came across your blog. u want to know who am i? v did kpli practicum together in sultanah asma.im from ipda…remember me?i dont know to futher discuss this on blog which i consider as exposing myself to the world…what’s your email?let me email u…..

    • aha, there are only 2 people that I met during practicum days.. one of them I have met before during ICT course. SO, I can guess who u are. Want to email me?

  4. Hi salwahanim,

    My name is rajen. I’m an Englsih teacher from Penang and i will be taking ptk3, the p&p paper this August. You seem to take the trouble to let your colleagues know details about this and other stuff. So, i was wondering if you could enlighten me on what are the areas/topics specifically covered in the p&p paper of ptk3.
    thank you

  5. You can download PTK3/dg44 syllabus for pnp paper from this portal

    http://apps.emoe.gov.my/bppk/

    Thank you🙂

  6. Jahat! patotlah saya nk register wordpress using salwahanim.wordpress xbule gune.. sedey.. =((
    haha… anyway, good to see someone yg sama nama with me.. ekeke =>

    • Jahat??
      Adik, acount wordpress akak ni wujud dari tahun 2008 lagi. Owh, adik le yang nak reset password tu ye..ingatkan ada orang nak hack. Kalau adik google nama Salwa Hanim, ramai lagi yang namanya sama.
      Ok..good to know u know that u are not the only one ‘SALWA HANIM” hehehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: